Forkæl din hud med ansigtmasker

14 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Huden i ansigtet er den mest udsatte del af huden, idet den i dagligdagen ikke er beskyttet i samme grad som huden på kroppen. Derfor er det vigtigt at passe ekstra og særligt godt på ansigts huden, og sørge for, at den bliver tilført den rette mængde næring og fugt.

Du bør også i det daglige beskytte din hud, især imod solens skarpe UV stråler, som kan give grimme pigment pletter og forårsage farlig hudkræft. Din hud skal afrensen hver dag for at fjerne fedt, makeup, snavs og partikler fra røg, luft forurening og andre miljømæssige påvirkninger. Og sluttelig bør du forkæle din hud med en plejende ansigtsmaske i ny og næ.

Hvilken ansigtsmaske skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige ansigtsmasker, som alle praler af at kunne give en strålende, elastisk og sund hud. Du bør dog vælge med omhu, og tage særligt hensyn til din huds tilstand og beskaffenhed, når du skal vurdere dens behov for ansigtsmaske.

Fugtplejende masker til tør og træt hud

Virker din hud tør og livløs i overfladen, og har den mistet sin fine glød? Så trænger den helt sikker til fugt. I det daglige søger du måske at holde huden fugtig ved hjælp af creme, men det er ikke altid tilstrækkeligt. Mindst engang om ugen bør du lade din hud gennemfugte af en fugtgivende ansigtsmaske, så den kan holde sig spændstig og ungdommelig.

Rensende masker til fedtet og uren hud

Måske har du en tendens til at skrubbe din urene hud med sæbe. Men dette vil blot tørre den ud, og dermed provokere den til at danne endnu mere talg. I stedet kan du prøve med en lækker rensende maske – eventuelt en ansigtsmaske med aktivt kul, eller en peel off maske.

Du kan finde et stort udvalg af ansigtsmasker i den online shop på sephora.dk