Cykelhjelme til hele din familie – vælg de bedste

16 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal familien cykle til sommer – og ønsker du at beskytte samtlige medlemmer mod invaliderende hovedskader? Så bør du finde gode cykelhjelme til både store og små.

Hvilke krav skal en god cykelhjelm opfylde?

Før en cykelhjelm skal kunne beskytte dig imod grimme hovedskader på optimal vis er det først og fremmest vigtigt at hjelmen sidder til. Det nytter intet hvis din cykelhjelm rutsjer rundt på hovedet af dig. Og du bør sørge for at hageremmen er spændt ordentligt inden du svinger dig op på cyklen.

Af samme grund bør du altid købe cykelhjelme til børn som passer perfekt fra begyndelsen. En cykelhjelm er ikke designet til at kunne vokse i. Hellere skifte cykelhjelmen ud hvert år end at risikere barnets helbred af spare hensyn.

Det er også vigtigt at dit barns cykelhjelm er behagelig at have på. Ellers risikerer du at barnet vælger hjelmen fra. Og så er barnets hoved atter udsat.

image

Der ud over er det vigtigt at producenten overholder visse krav i forbindelse med fremstilling af cykelhjelmen således at denne lever op til de strenge sikkerheds og kvalitetsmæssige standarder inden for området.

Du bør altid vælge en cykelhjelm fra et anerkendt brand, og sørge for at købe din og din families cykelhjelm hos en autoriseret forhandler. På den måde er du garanteret godkendte cykelhjelme som overholder alle regulativer når det kommer til sikkerhed og slidstyrke.

Sidst, men ikke mindst, skal en cykelhjelm altid skiftes ud når den har taget et styrt. Det er nemlig langt fra sikkert at hjelmen kan yde samme grad af beskyttelse når den er beskadiget – også selv om skaden måske ikke er synlig.

Hvor kan jeg finde min nye cykelhjelm?

Hos den online forhandler af cykelhjelme og andet cykel udstyr Cykelhjelm.dk finder du et bredt udvalg af cykelhjelme fra de bedste brands. Se dem alle på Cykelhjelm.dk.