Vurdering af dødsboet er et vigtigt skridt i forhold til at få ryddet op

17 september 2018
Emilie Ann Jacobsen
Vurdering af dødsboet er et vigtigt skridt i forhold til at få ryddet op

Et af de store og tunge skridt i forbindelse med et dødsfald er, når du skal til at rydde op i den afdødes hjem. Det kan virkelig være en sej omgang at skulle finde ud af, hvad der skal ske med deres møbler, finde gamle billeder og postkort, give tøj til genbrug og alle de andre opgaver, som du nu skal i gang. Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv, er en god mulighed, at du får en vurdering af dødsboet. Der bliver det vurderet, hvor meget møbler, malerier og lignende er værd, og hvis du er tilfreds med vurderingen kan firma ryddet hele den afdødes hjem for dig. 

Der er en række firmaer, der har specialiseret sig i at give vurderinger af dødsbo. Et af de mest seriøse firmaer i Danmark er dødsbo-rydning.dk. De har mange års erfaring fra branchen og kan derfor omgås pårørende på en både nænsom, men også forretningsmæssig måde. Dermed behøver det ikke at være en negativ oplevelse for dig, at du skal til at sælge din afdøde slægtning eller vens ejendele. Læs mere om firmaet på https://www.dødsbo-rydning.dk/vurdering-af-dodsbo 

Der kan være stor forskel på, hvor meget du kan få vurderet et dødsbo til. Det kommer helt an på kvaliteten af de ejendele, der er i hjemmet. En tendens er dog, at mange kommer til at overvurdere, hvor meget møbler, malerier og lignende egentlig er værd. Derfor bliver de skuffede, når de får vurderinger at høre. Det er derfor en god ide, at du sætter forventningerne lavt – så kan du kun blive glædeligt overrasket. 

Nogle vælger at sælge møblerne fra et dødsbo gennem et auktionshus. En stor fordel ved at bruge et firma som dødsbo-rydning.dk er dog, at de giver dig en fast pris, hvor auktionshuset kun giver dig en vurdering. Det er slet ikke sikkert, at du kan få så meget for dødsboet, som det er blevet vurderet til af auktionshuset.