Ved du om der er hare i forloren hare?

27 December 2018
admin

editorial

Putter du hare i forloren hare?

Hvis du putter hare i forloren hare, så har du din helt egen opskrift, som varierer fra alle andre opskrifter, som du finder i Danmark. For retten forloren hare har aldrig set skyggen af en hare. Den har bare fået sit navn, fordi farsen bliver anrettet, så det med lidt god vilje kan minde lidt om en hare.

I år 1901 optræder retten, som vi nogenlunde kender den i dag, i Frk. Jensens Kogebog. Selvom retten blev lavet af fars, så skulle den stadig tilberedes, som om der var tale om et stykke vildt. Det vil sige, at kødet først skulle brunes på panden og derefter steges i ovnen ved dæmpet varme.

Er det en mormorret?

Lad os bare sige, at det er en af de meget klassiske retter i det danske køkken. Den er nok lidt fra en tid, hvor den ene part i et forhold eller ægteskab havde tid til at lave mad fra bunden. Det vil sige retter, som det tog lang tid at lave.

Så på den måde kan du godt sige, at forloren hare er en mormorret, fra den tid hvor kvinden i huset lavede aftensmaden.

Desværre har ingen af parterne i dag så meget tid til madlavningen længere. Til gengæld er det ofte muligt at finde forloren hare som færdigret i supermarkeder.

Det smager stadig himmelsk.

Du bør helt sikkert prøve at lave forloren hare, for der er en grund til, at det er blevet en klassiker. Det smager nemlig skønt, og giver mulighed for at lave en rigtig god sovs.

Lige som du ofte ser det med rigtige vildtretter, så skal forloren hare spises med ribsgele som tilbehør. Og skulle du finde på at lave en waldorfsalat ved siden af, så vil det hele gå op i en højere enhed.

Giv dig tid i køkkenet til at lave en lækker forloren hare