Vælg den bedste plæneklipper som matcher din have

31 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er din gamle plæneklipper stået af, og er du på bar bund med hensyn til, hvilken plæneklipper du skal vælge at købe? Så kan du med fordel læse med i det følgende. Her kan du nemlig blive klogere på de forskellige typer plæneklipper på det danske marked anno 2021.

Den elektrisk drevne plæneklipper – til den lille have

Der er absolut ingen grund til at anskaffe en tung og dyr benzindrevet plæneklipper hvis din plæne er ganske lille og plan. Her vil du nemlig efter al sandsynlighed kunne klare dig med en mindre model. Og du vil samtidig kunne få glæde af en eldrevet plæneklipper som hverken lugter eller larmer.

Plæneklippere med elektrisk motor fås i to modeller: Den med ledning, og den som kører på batteri. Med ledning har du fordelen af at kunne slå græs i længere tid uden at din plæneklipper løber tør for strøm. Og med en batteridrevet model har du fordelen af at slippe for en irriterende ledning. Du skal blot huske at sætte din plæneklipper til opladning efter hver græsslåning. Så er den altid opladet til næste gang du skal bruge den.

Plæneklipper med benzinmotor – til den mere omfangsrige plæne

Du bør der imod vælge en benzindrevet plæneklipper hvis din plæne dækket et sort areal, og måske samtidig er mere kuperet. Så kræves der nemlig en noget kraftigere og mere effektiv motor. Med en benzin drevet plæneklipper har du fordelen af en stærkere plæneklipper som oven i købet kan opnå en ganske hæderlig hastighed. Med en sådan plæneklipper kan du således få græsslåningen hurtigere overstået – og med et flot snorlige og knivskarpt resultat.

Køb en robotplæneklipper når du ikke gider slå græs

Ønsker du helt at slippe for græsslåning kan du investere i en smart og moderne robotplæneklipper. Læs meget mere på husblog.dk.