Spar penge ved brug af en boligadvokat

04 March 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du har planer om at købe en bolig, kan du med spare penge ved at få en boligadvokat med fra starten. For mange er et boligkøb deres største økonomiske handling i deres liv og derfor er det vigtigt at der ikke kommer ubehagelige overraskelser enten under købet eller efterfølgende. Ejendomsmægleren er sælgerens mand og hans opgave er at få så mange penge som muligt for boligen og det er derfor endnu en god årsag til, at det er godt at have en boligadvokat med. 

Spar penge

Der kan være mange penge at spare ved at have en boligadvokat med. Han har erfaring i at gennemgå boliger herunder tilstandsrapporter og lignende. Han kan finde ud af om der er fejl og mangler, som ikke er blevet oplyst og som enten skal udbedres eller også skal der gives et nedslag i købsprisen. 

Derudover kan du med fordel lade boligadvokaten overtage forhandlingerne. Han har erfaringen fra tidligere handler og samtidig er han ikke forelsket i boligen og kan nemmere holde hovedet koldt, når der skal forhandles.

Boligadvokatens viden om lokalplaner skal ikke undervurderes. Det kan være svært at sælge boligen på et senere tidspunkt, hvis der f.eks. er planer om at der skal ligge en ny vej som vil betyde en masse støj. 

Husk at tinglyse skødet

Når køber og sælger er blevet enige og der er skrevet en købsaftale. Har du ikke haft en boligadvokat med i processen, så husk at få skrevet ind i aftalen, at der er et advokatforbehold, så det er muligt at en advokat kan læse aftalen og opsige handlen, hvis alt ikke er som det skal være. Samtidig kan han få skrevet skødet juridisk korrekt, så det hurtigere kan blive godkendt og boligen bliver din. Både køber og sælger skal underskrive tinglysningen, før den er endegyldig.