Sådan kan du overholde dit nytårsfortsæt

04 marts 2019
Emilie Ann Jacobsen
Sådan kan du overholde dit nytårsfortsæt

Inden nytårsaften er der mange af os, der skaber et fortsæt om, hvad vi gerne vil opnå til næste år. Altså et nytårsfortsæt. For mange er det, at vi gerne vil tabe os, gerne vil have en kæreste, komme i bedre form og lignende. Det er altid godt, at du sætter dig nogle mål, men det kan også være utrolig svært at holde dem. 

Er du i tvivl om, hvordan du skal overholde dit nytårsfortsæt, får du her tre gode råd til det. Vi har fået inspiration fra denne artikel https://www.dagens.dk/forbrug/kom-i-maal-med-dit-sunde-nytaarsfortsaet

1. Vær realistisk

Det vigtigste, når du gerne vil opnå dit nytårsfortsæt, er, at du er realistisk. Hvor meget er det egentlig muligt, at du kommer til at tabe dig på et år? Hvor langt er det egentlig muligt, at du kommer til at kunne løbe? Ved at sætte et realistisk mål vil du kun blive glædeligt overrasket, hvis det lykkedes dig at tabe mere eller at løbe længere. 

2. Tag små skridt til at starte med

Det er svært at lægge sine vaner helt om fra den ene dag til den anden. Bare fordi der nu står en ny dato på kalenderen, bliver du ikke automatisk til en meget bedre version af dig selv. Derfor bør du starte med små skridt for at nå dit mål. Hvis du gerne vil have en kæreste, kan det være, at du lader dine venner vide, at du er interesseret i, at de sætter dig op med nogle, hvis de møder nogle. 

3. Ingen dårlige undskyldninger

Når du skal nå et mål, er det vigtigt, at det ikke er de dårlige undskyldninger, der vinder. Derfor handler det om, at du undgår dem. Det kan for eksempel være, at du ved, at du er virkelig god til at finde på undskyldninger for, hvorfor du ikke skal træne, når du kommer træt hjem fra arbejde. Der handler det i stedet om, at du tager dit træningstøj med og træner på vej hjem fra arbejde.