Sådan kan man lettest forcere et plankeværk

05 January 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det skal lige understreges her i starten, at man ikke skal forsøge at komme over et plankeværk, hvis man ikke har adgang til området på den anden side.

Det er faktisk ulovlig indtrængen, også selvom du ikke er kommet ind i hjemmet, hvis der er sådan et på grunden, men hvis du befinder dig på en privat grund eller et område, hvor der er adgang forbudt, så må du ikke være her.

Dette gælder også, selvom du bare skal skyde genvej eller tror, der er andre grunde til, at det lige kan svare sig at tage en smutvej via at komme tværs gennem et plankeværk – figurativt.

Og angående at “komme gennem” dette plankeværk, så er der også forskellige metoder til, at man lettest kan komme over på den anden side af et plankeværk, men lad os lige se på, hvad der ikke er smartest at gøre.

Det kan i hvert fald ikke svare sig at grave et hul under plankeværket. Selvom plankerne måske står højt, så vil der stadig være nemmere måder at komme over på den anden side.

Find den letteste vej

Som eksempel var Den kinesiske mur jo et smart og imponerende forsvarsværk, lige indtil man bestak en vagt til at lukke angriberne ind.

Derfor findes der som regel også en åbning i et plankeværk eller en vej rundt om, som er mere forsvarlig at tage end at “komme gennem” plankerne på en anden måde.

Man kan jo tage en stige og komme over, hvilket er hurtigere i langt de fleste tilfælde end at skulle finde en indgang i plankeværket eller en rute udenom.

Men man kan falde ned her og slå sig, eller man kan bare komme til at yde skade på plankeværket, og det er bare ikke så smart, hvis man skal hen at reparere det senere – specielt, hvis det ikke er ens eget.

Er du adræt, og er du høj, og plankeværket er lavt, kan du måske endda hoppe over det med tilløb!