Sådan får du smukke gulve med en gulvafslibning

09 October 2020
Maya Hindsberg

editorial

Hvis du har et trægulv eller overvejer at købe en bolig med et trægulv, så bør du vide, at de kræver noget vedligeholdelse, for at de beholder deres smukke udseende og charme. Det kan f.eks. være, at du bor i en bygning fra det 19’ende århundrede i storbyen. Et hus, der har ny afslebne gulve, kan bidrage super positivt til atmosfæren i huset, hvorimod et trægulv, som bare får lov til at stå og ingen kærlighed får, vil se utroligt kedeligt og trist ud med tiden og det vil derudover være sværere at gøre rent. Læs evt. mere om gulv afslibning hos https://gulvkanonen.dk/.

Gør det selv, det er jo så trendy

Ja det er jo ikke til at benægte, at det er blevet super trendy at gøre det selv. Uanset om det er smykker, madlavning, håndarbejde eller håndværk, men det betyder også, at der er blevet flere ressourcer til gengængelige, så du kan gøre det selv og det gør sig også gældende, når du skal slibe dine gulve.

Det eneste du skal bruge, er tid og knofedt og så selvfølgelig en maskine til at slibe gulvet med. Tid og knofedt må du selv finde, men maskinen kan dit lokale byggemarked hjælpe med. Det forholder sig nemlig sådan, at du kan leje en hos dem.

Så skal du bare bruge sandpapir og her er det vigtigt, at det er det rigtige. Det forkerte sandpapir kan nemlig medføre to ting. For fint sandpapir vil betyde at processen kommer til at tage en evighed og for groft sandpapir vil give dig ridser i gulvet.

Find den rette

Det er vigtigt, at du finder den rigtige til at fikse dine gulve, hvis ikke du vil gøre det selv. Derfor bør du først og fremmest kigge på forskellige firmaers anmeldelser, men også få minimum tre tilbud fra firmaer for at få en ide om prisen.