Sådan får du pæne trægulve

08 October 2020
Maya Hindsberg

editorial

Trægulve er virkelig smukke og et gulv, der giver enhver bolig et smukt og klassisk look. Men det kræver, at de bliver vedligeholdt, især hvis det er ældre gulve, som har set tidens tegn. Et gulv, der bliver vedligeholdt og er ny afslebet vil bidrage med et smukt udtryk og omvendt vil et gulv, der ikke bliver vedligeholdt og vist kærlighed se trist ud og være svært at holde pænt og rent. Så hvis du gerne vil have slebet dit gulv, kan det give god mening at se på f.eks. gulvkanonen.

Vidste du, at du selv kan slibe gulvet?

Ja, det er faktisk muligt selv at slibe sit gulv. Det er jo blevet super populært at gøre det selv, så selvfølgelig er det også muligt at gøre det med dit gulv. Du har nemlig mulighed for at leje en maskine i de fleste byggemarkeder og så er det eneste krav ellers bare, at du bruger tid og knofedt. 

Du skal være ekstra opmærksom på, at du får det rigtige sandpapir. For fint sandpapir kan trække processen ud og du risikere aldrig at blive færdig. Omvendt vil for groft sandpapir øge risikoen for, at du får ridser i gulvet, hvilket jo ikke er meningen, når du skal have flotte gulve. Hvis ikke det er noget for dig at gøre det selv, så er der heldigvis mange virksomheder som f.eks. gulvkanonen, som kan hjælpe dig med, hvad det kræver og koster at få slebet dine gulve.

 

Find den rigtige gulvafsliber

Det er vigtigt, at du finder den rette gulvafsliber, da dine trægulve har stor betydning for, hvordan dit hjem ser ud. Derfor bør du kontakte mindst tre forskellige firmaer. Det giver dig et godt overblik over prisniveauet. Selvfølgelig er billigst ikke bedst, men det er også spild af penge at få fat i den dyreste.