Sådan får du det bedste ud af det som vikar

30 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange ting, som der er med til at gøre, at man har en god oplevelse som vikar, og det handler blandt andet om, at man finder det rette bureau for en, hvor man gider at være, for det er nogle gange nemmere at være ét sted end at skyde med spredehagl. 

Dernæst er det jo også den enkelte arbejdsplads, man kommer ud til, hvor man skal have det godt, og de folk, der er fast med videre dette sted, gør nok også deres for, at du skal have det godt, så du eventuelt kommer igen.

Men det er også nemt at føle sig udenfor, men det duer bare ikke, hvis man som et surt barn sætter sig i hjørnet og venter på, at de andre gør noget for at få en til at føle sig inkluderet.

Det er simpelthen en måde at gøre det nemmere som vikar

Den kortsigtede løsning er, at du ser frem til, at du ikke skal være der mere, og det bare handler om at tjene penge for dig, for du finder sikkert et andet sted at være.

vikarbureau

Men det har bare tit vist sig, at så arbejder man ikke så effektivt, og man glæder sig ikke til at komme på arbejde så tit – og hvis man gentager den strategi alle de nye steder, man kommer til, så ender man jo med aldrig at have det sjovt med arbejdet.

Derfor skal man være opsøgende, nysgerrig og hjælpsom, som var man blevet ansat der på ubestemt tid.

Sådan får man gode kollegaer, og man bliver hurtigere en del af fællesskabet, når der opstår sådan en symbiose mellem folket.

Selvfølgelig kan man ikke regne med, at det altid kommer til at gå sådan, men hvis man yder sit, så kan man i hvert fald ikke bagefter komme at sige, at man ikke gjorde forsøget.