Sådan er du sikret godt indeklima

17 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Det er mere end vigtigt, at du har korrekt og velfungerende ventilation i enten dit hjem eller på arbejdspladsen. Det kan nemlig have stor betydning for dit indeklima. Med et godt indeklima er du sikret imod potentielle sygdomme og allergier. Du får i sidste ende et dejligt friskt, ventileret rum hele dagen. Læs mere i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring hvorfor det er vigtigt, du har korrekt ventilation.

 

 

 

1. Fordele ved godt indeklima

I dit hjem kan der komme mange lugtgener, der kan generere dårligt indeklima. Derfor er det vigtigt, du har god ventilation, til at rense luften for partikler og tilføje noget nyt friskt luft til din stue eller kontor. Det kan blive nødvendigt, hvis du har allergier, der kan give dig røde og opsvulmede øjne. Med korrekt ventilation vil du bemærke, at du bliver mere frisk i hovedet, og at du ikke føler dig skidt tilpas. 

På en arbejdsplads kan dårligt indeklima føre til ringere præstationsevne. Så derfor skal du som arbejdsgiver sørge for at dine medarbejdere har et godt indeklima til at arbejde i. Det kan føre til bedre arbejdsindsats på kontoret og derved også større indtjening. 

 

2. Husk at få ventilationen renset

Hvis du gerne vil have godt indeklima, så er det også vigtigt du husker at få renset eller udskiftet dine filtre på dit ventilationssystem. Det skal udskiftes mindst 2-3 om året. Der kan godt hobe sig en del snavs og støv op inde i dit ventilationsanlæg. Ved mange nyere ventilationssystemer kan du få en advarsel imod, når det trænger til at blive renset eller få udskiftet filtrene. Du kan opleve, at luften i et rum kan blive meget trængt og du kan faktisk også få hovedpine af et dårligt ventileret rum. Det kan være de første tegn på, at du skal i gang med at få ventilationen renset. 

Hvis du har et ventilationsanlæg, som du ønsker at få renset, så kan vi anbefale, at du besøger: https://www.safe-coating.dk/coating–rensning-af-ventilation/rensning-af-ventilation