Mad ud af huset kan hurtigt få ben at gå på

06 February 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man har sådan en omgang mad ud af huset, så kan det være alt fra en kantineordning til, at man skal fejre for eksempel en konfirmation, så man køber en masse retter udefra, eller man gerne vil holde en reception, hvor man så har en buffet med det kolde og varme bord.

Men det kan sådan set også være brunch ud af huset, som man kan bestille. Det var du måske ikke klar over.

De fleste af os kender det nok, når vi besøger sådan en omgang mad ud af huset første gang, hvis man er gæst, hvor man så spørger værten om, hvad det er for noget mad, og man kan endda opretholde spændingen ved at tie stille og vente med at stille den ind.

Men når værten ikke har lavet maden eller personligt kender dem, der har lavet den, så er det jo lidt af en chance at tage.

mad ud af huset

Skynd dig at få noget mad ud af huset!

Så til at starte med er det lidt ligesom at være en ulv, der langsomt sniger sig ind på sit bytte, hvor man nærstuderer, hvad man har med at gøre.

Man afkoder det, som man kender eller i det mindste har en idé om, hvad er, og så undgår man en smule lidt det, som man ikke kender til, og man holder sig helt fra det, som man ved, at man ikke kan lide!

Men som man så afprøver noget nyt mad, som man måske ikke kender til, så opdager man, at det falder i ens smag, og så skæver man over mod bordet med maden for at se, om der er mere.

Man vil gerne nå at få anden gang og måske endda tredje gang, men det handler også om, hvorfor meget man kan tillade sig at tage, så der også er til de andre.