Lampeklassikeren over dem alle – LE KLINT

05 December 2019
admin

editorial

Du har helt sikkert hørt om designklassikeren Le Klint, der med sin karakteristiske foldeskærm har prydet mange hjem gennem årtier. Le Klint er kvalitet, design og håndværk, der ikke går på kompromis. Le Klint er bare lampeklassikeren over dem alle. Hvorfor? Fordi designet bare ikke slår fejl.

Plisseret lampeskærm gennem årtier
Den plisserede foldeskærm er nok det første, de fleste tænker på, når Le Klint nævnes. Den plisserede lampeskærm har været en klassiker i de fleste hjem; enten på en væglampe, loftlampe eller gulvlampe. Det hvide enkle design går aldrig af mode, og den velkendte krave i toppen giver lige det ekstra, så lampeskærmen ikke bare er en lampeskærm.

Le Klint er en efterhånden gammelt dansk lampevirksomhed, der startede tilbage i 1900-tallet. Den plisserede lampeskærm har derfor været fast inventar i de danske hjem igennem flere årtier, og i dag kan du få det plisserede design i mange forskellige udformninger.

Et design flere udformninger
Sådan kan man nemt betegne Le Klint lamperne. Det plisserede udtryk går igen i alle lamperne, hvad end du vælger en loftslampe, væglampe eller gulvlampe.

En af Le Klints helt store klassikere er Frugtlygten, der også har nogle år på bagen. Lampen blev oprindeligt lanceret i 1943, men har et design, der er tidløst og i dag passer perfekt ind i vores nordiske indretning. Frugtlampen er den ideelle pendel over spisebordet, der giver et godt lys og forener de forskellige materialer. Det bløde look fra lampeskærmen med det hårde mere kolde udseende i messing ophænget.

I serien Swirl har Le Klint taget designet til nye højder. Det er stadig det klassiske design, men på en helt ny måde. Det plisserede materiale udformet som en spiral giver en unik æstetik i rummet. Også serien Caleo fortolker det plisserede design på en ny måde, hvor det lidt hårde, kantede hvide papirmateriale er udskiftet med sirligt optegnet brune mønstre i papiret.