Lad være med at skifte brædderne; giv gulvet en afslibning i stedet

08 October 2020
Camilla Skøtt

editorial

Hvis gulvet er gammelt og slidt, er det fristende at skifte brædderne ud med nogle helt nye og flotte af slagsen, men det er ikke bare en dyr og omstændelig løsningen – det er også en løsning, der ikke er god for miljøet.

Drømmer du om nye gulve, fordi du er ved at være dødsens træt af at se på de mange skrammer, ridser og hakker, du har raget til dig på det nuværende trægulv? Så er du ikke den eneste. Men det er ikke nødvendigvis en god idé at skifte gulvet ud – i hvert fald ikke med tanke på miljøet og din pengepung – men hvad kan du så gøre i stedet?

Jo – du kan overveje en gulvafslibning!

Med en gulvafslibning fra Gulvkanonen (https://gulvkanonen.dk/), der dækker hele landet, får du faktisk et trægulv, der er så godt som nyt – uden at det er nyt, vel at mærke. Det kan være din egen lille indsats for Moder Jord, og det er godt givet ud. Udseendet på brædderne bestemmer du selv, men de mest populære valg af efterbehandling er olie, lak eller sæbe.

Olie, lak eller sæbe – hvad skal du vælge?

Når du skal beslutte dig for, hvilken form for efterbehandling dit trægulv skal have, skal du skelne til to forskellige faktorer: Rengøringsvenlighed og udseende.

Det look du flest boligejere drømmer om, er det naturlige look, hvor brædderne beholder der originale farve og varme. Det er bare ikke den mest rengøringsvenlige metode, ligesom det kræver en del vedligeholde – og her er der tale om sæbebehandling.

Kan du acceptere en lidt mørkere og mere gylden version af dit trægulv, er oliering en god mulighed. Her får du høj rengøringsvenlighed og minimalt vedligehold.

Vil du helt undgå vedligeholdelse, og vil du have et gulv, der ikke bliver nemmere at gøre rent, ja, så skal du overveje, om det skal have en lakering.