Lad en dygtig VVS tekniker hjælpe med installtionerne

18 January 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal dit hus eller din lejlighed sættes flot i stand – og er renovering og modernisering af køkken og badeværelse en del af planen? Så skal du ud og finde de rette håndværkere, og lægge en solid plan.

Især køkken og bad er rum som kræver lidt ekstra planlægning idet der er mange faktorer at tage i betragtning. Du vil sandsynligvis skulle have udført arbejde på faste VVS og el installationer i boligen hvis ikke blot istandsættelsen skal bestå i opsætning af nye klinker på badeværelset eller maling af fronter på skabene i køkkenet.

Skal der bygges helt om i de to rum, og i den forbindelse eksempelvis oprettes eller flyttes afløb er det vigtigt at du finde den rette autoriserede fagperson til at varetage dette arbejde. Det er nemlig ifølge gældende dansk lov forbudt selv at rode med de faste VVS installationer i en bygning.

Til denne kategori hører de rør, ledninger og øvrige elementer du ikke umiddelbart kan skrue løs og tage med dig ud af din bolig. Det betyder at du ikke selv må opsætte et nyt toilet, da dette kræver tilslutning til faldstamme og vand forsyning. Du må heller ikke selv sløjfe eller omlægge en gas ledning i køkkenet, da en fejlagtig håndtering kan afstedkomme farlige eksplosioner eller alvorlig – og potentielt fatal – kulilte forgiftning.

I stedet bør du lade en dygtig autoriseret VVS installatør forestå alt hvad der hedder VVS arbejde i forbindelse med renoveringen. Så er du sikker på at arbejdet udføres på forsvarlig vis helt efter bogen, og at det færdige resultat lever op til samtlige regulativer. Og du vil frem for alt få VVS installationer du kan have glæde af i mange år fremover.

Få hjælp til VVS på Amager

Er du bosiddende på Amager hedder din lokale VVS’er Claus A. Axmark VVS – læs mere på https://caavvs.dk/