Koteletter i fad er perfekt til børnenes maddag

03 January 2019
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Har du børn, er det en god ide, at du fra en tidlig alder involverer dem i madlavningen. Dels er det en vigtig egenskab for dem at kunne senere hen. Dels er det med til at give dem ejerskab over maden – så de højst sandsynligt har lyst til at spise maden, når den bliver serveret. 

Når du skal vælge retter til børnene, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger nogle, der er nemme at gå til – og som de samtidig vil glæde sig til at sætte tænderne i. Det kan for eksempel være koteletter i fad

Retten er ret nem at gå til, da kødet bare skal brunes på panden og derefter i ovnen i et fad. Det tager derfor ikke så lang tid at forberede retten, hvilket gør det mere sandsynligt, at børnene vil kunne koncentrere sig om madlavningen gennem hele processen. 

Hvis du ikke er helt skarp på opskriften på koteletter i fad, kan du nemt finde den på nettet. Det kan for eksempel være på dk-kogebogen.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for opskrifter. Det gør det nemt for dig at finde den, der passer til jer. 

Hvis du gerne vil gøre retten lidt mere børnevenlig, kan du for eksempel vælge deres version med bacon og cocktailpølser i. Det er nogle former for kød, som langt de fleste børn kan lide. Det gør retten nemmere at gå til for børnene. 

Typisk bliver koteletter i fad serveret med ris, da det er med til at suge den lækre flødesovs, som koteletterne ligger i. Det er dog helt op til jer, hvordan I gerne vil servere retten. Hvis børnene er vilde med pasta og råkost, kan det være, at det er det, I skal gå med. Er det kun jer voksne, der skal spise retten, kan du vælge perlebyg, der er lidt grovere end ris.