Kontantlån eller et forbrugslån?

15 May 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Nogle gange kan det virke forvirrende, hvad der menes med et kontantlån. Der findes også to forskellige slags. Det ene er et lån, der tilbydes af Realkredit og har en løbetid på 30 år. Det andet er reelt et forbrugslån. Det er det sidste der er tale om her i artiklen. 

Du kan læse mere om kontantlån her https://ikanobank.dk/kampagnesider/kontantlaan.

Du har flere muligheder for at optage et kontant eller forbrugslån. Du kan vælge at låne i forretningen. Mange forretninger låner til forbrug i deres butik. Ofte i samarbejde med en online bank. Denne type lån tilbydes ofte rentefrie og i nogle tilfælde også gebyrfrie. Du kan også vælge at låne i en online bank eller i en traditionel bank. Det giver mere frihed i forhold til, hvor du bruger pengene. 

Et hurtigt og nemt online lån

En af de mange fordele ved at ansøge i en online bank er at det er hurtigt og nemt at ansøge. Ofte er det også muligt at ansøge flere banker på en gang med kun en ansøgning. Når du har fået tilbud fra forskellige banker kan du i ro og mag sætte dig ned og gennemgå de forskellige tilbud og finde det bedste.

Det er især rentesatsen, ÅOP og tilbagebetalingsbetingelserne du skal være opmærksom på. Er det ikke muligt at tilbage betale lånet før tid, bør du som udgangspunkt sige nej tak til det lån.

Et online lån er som udgangspunkt være lidt dyrere end hvis du låner i en bank. Det skyldes at du ikke bliver bedt om at stille med sikkerhed. Den manglende sikkerhed øger bankens risiko og derfor er lånet en smule dyrere. Banken vil heller ikke spørge dig om hvad du skal bruge pengene til. Det kan godt være en anelse grænseoverskridende at sidde foran en fremmed bankrådgiver og fortælle hvorfor man gerne vil have et lån.