Kom trygt og sikkert ud af afhængigheden med den rette alkoholbehandling

03 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er alkoholisme – lige som i resten af den vestlige verden – et stort problem i forhold til folkesundheden. Der er desværre intet der tyder på at det er problem som bliver mindre med årene trods diverse oplysnings kampagner – snarere tvært imod.

Flere og flere danskere falder i den farlige afhængigheds fælde og udvikler et solidt alkohol misbrug. Det er samtidig ikke kun ældre mennesker som rammes af alkoholisme. Det ses faktisk hyppigt at unge bliver alkoholikere som følge af en heftig druk kultur. Afhængighed skeler nemlig ikke til hverken alder, køn eller social status når den rammer. Alle kan gå hen og udvikle et misbrug. Og for rigtig mange mennesker er det utroligt svært at lægge flasken på hylden igen.

Få den rette hjælp til alkohol afvænning på et professionelt behandlingscenter

Er du en af dem som gennem årene har oparbejdet et massivt overforbrug af alkohol? Så bør du faktisk kontakte et misbrugscenter. Det kan nemlig være decideret farligt selv at forsøge sig med afvænning. De abstinenser du som inkarneret alkoholiker vil opleve i forbindelse med et forsøg på at kvitte alkoholen fra den ene dag til den anden kan på ingen måde sammenlignes med almindelige tømmermænd.

Mange tørlagte alkoholikere beretter om svedeture, rystelser og influenza lignende symptomer samt voldsomme smerter i krop og hoved ledsaget af opkastninger. Nogle mennesker oplever tillige delirium og voldsom depression samt en trang til at gøre en ende på det hele. Og derfor er det vigtigt at den såkaldte afrusning foregår under sikre forhold og under overvågning af sundheds fagligt personale.

En sådan afrusning vil typisk være den indledende del af et alkohol behandlings forløb på et misbrugscenter. Du kan kontakte Behandlingscenter Stien hvis du ønsker at vide mere om alkoholbehandling i trygge rammer – læs mere på hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/