Kom sikkert og trygt ud af misbruget med en alkoholbehandling

06 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du afhængig af alkohol – også i det daglige? Skal der helst være en vis promille til stede i dit blod før du kan fungere? Og får du det utroligt dårligt hvis du skal undvære alkohol? Så er du højst sandsynligt alkoholiker eller på vej til at blive det. Og så er det på tiden med afvænning.

Hvorfor bliver nogle mennesker alkoholikere?

Alkoholisme er, på linje med andre former for afhængigheds betingede misbrug, en sygdom som rammer bredt. Forskerne er stadig uenige om hvorvidt der findes et bestem gen som koder for udvikling af afhængighed, og hvad der i så tilfælder trigger denne udvikling.

Det er i hvert fald sikkert at misbrug og afhængighed ikke gør forskel på folk. Lige som sygdom er hver mands herre rammer alkoholisme unge såvel som gamle, kvinder såvel som mænd, og rige såvel som fattige. Du finder alkoholikere i alle samfundets lag uanset social status, uddannelses niveau eller økonomisk formåen. Og du vil finde at ikke to alkoholikere er ens.

Det eneste som alkoholikere har til fælles over en bred kam er misbruget og afhængigheden af alkohol, og den ulykke den skaber i deres liv. Når først afhængigheden af alkohol har slået sine kløer i et menneske vil den ikke give slip før den har kostet pågældende menneske alt: Familie, venner, penge, bolig, job, helbred og, i sidste ende, livet.

Derfor gælder det om at komme ud af alkoholismen så hurtigt som det overhovedet kan lade sig gøre. Og dette er for mange inkarnerede alkoholikeres vedkommende kun muligt med professionel hjælp.

Hvem kan hjælpe mig ud af mit alkoholmisbrug?

Behandlingscenter Stien er et dansk behandlingscenter med speciale inden for behandling af alkoholmisbrug. Du kan altid kontakte en misbrugskonsulent hos Behandlingscenter Stien og få hjælp til at planlægge dit afvænnings forløb – læs mere på behandlingscenter-stien.dk