Kom dit trægulvs slidte look til livs med en gulvslibing

18 September 2018
Astrid Pedersen
image

Hvis du har trægulve i dit hjem, vil du helt sikkert opleve, at de med tiden bliver slidte at se på. Træ er, i modsætning til for eksempel beton, mikro cement, linoleum eller epoxy, et levende og organisk materiale, som har brug for særlig rengøring. Især hvis du har valgt at få dine trægulve behandlet med eksempelvis sæbe eller olie.

Forebyg slid med regelmæssig behandling af trægulv

Trægulve, som er ludbehandlede, eller som har modtaget behandling med eksempelvis sæbe eller olie i forbindelse med lægning eller gulvslibning, vil have en smuk overflade, som rigtig lader træet komme til sin ret. I modsætning til lak eller maling, som dækker træværket helt, vil sæbe, lud eller olie være transparent, og træet vil fremstå levende og med sin fulde udstråling. Dog kræver disse behandlingsformer et vist mål af vedligeholdelse i form af plejende behandling, som opretholder det beskyttende lag af sæbe eller olie.

Hvis du begynder at falde af på den med hensyn til at give dine gulve en jævnlig, grundig behandling med special sæbe, vil træværket hurtigt tørre ud – og så vil gulvet begynde at fremstå trist og slidt. Dette skyldes, at træets blottede overflade er særligt modtagelig over for eksempelvis væsker, som suges op i det porøse træværk, så hurtigt som de spildes. Og samtidig bliver gulvet sårbart, hvilket bevirker, at der hurtigere opstår overfladiske ridser og skrammer. Støv og skidt vil samle sig omkring og i disse ujævnheder – og de steder, hvor gulvet er allermest slidt, vil der komme tydelige, grålige slidspor fra det nedtrådte snavs, som aflejres i træværkets overflade.

Fjern det triste look med en gulvslibning

Har dit gulv nået det punkt, hvor det er ganske uudholdeligt at se på, bør du kontakte en kompetent fagperson, som kan forestå en professionel gulvslibning. Du kan finde din gulvmand på gkservice.dk