Kjoler til hverdag og fest

09 January 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Alle kvinder kan gå i kjoler og der findes kjoler til enhver lejlighed, hvad enten det er til hverdag eller til fest. Ofte kan den samme kjole bruges til begge lejligheder. Det afhænger typisk af accessories og en ændring af strømpebukser. Samtidig får en kjole også dig til at føle dig feminin og fremhæver på smukkeste vis dine kvindelige former. 

Det er de former du skal tage udgangspunkt i, når du vælger en kjole. Hvad der passer høje tynde kvinder, vil ikke passe en med bryster og hofter og omvendt. 

Kvinde kend din krop

Et godt sted at starte, hvis du ønsker at købe en kjole og den ikke skal ende i skabet, måske sammen med de andre fejlkøb, er at få et realistisk syn på din krop og kropsform. Det er den du har udgangspunkt i, når du vælger en kjole. Der er grundlæggende 5 forskellige kvindetyper, A, H, X, V, og O.

Hver og en har områder, der er pæne og som skal fremhæves og andre mindre pæne, som kan skjules med den rette kjole. Har du en flot barm og slanke ben, men også lidt for meget mave er du type O. Her vil en kjole med A snit eller empire, hvor snittet ligger lige under brystet være den type kjole, du bør kigge efter.

Har du brede skuldre og små hofter, skal du undgå kjoler med V-udskæring og stropper, der fremhæver dine skuldre. Vælg istedet at fremhæve din talje med en kjole og et flot bælte. 

Den klassiske timeglas form X med en stor barm, smal talje og brede hofter. Tænk 60er hollywood stjerner, som Marilyn Monroe kan med fordel kigge efter kjoler, der fremhæver talje og barm. 

Et andet godt sted at kigge er,  de modeller der har kjolen på. Nogle af de mere progressive designere bruger ikke længe ultra tynde modeller, men kvinder der ligner de kvinder der skal gå i kjolerne. Det gør det nemmere at se om kjolen rent faktisk vil klæde en.