Kan du selv håndtere vvs-arbejdet?

07 September 2022
Camilla Sørensen

editorial

Hvad er en VVS? En vvs’er er en person, der installerer og reparerer VVS-installationer i boliger og virksomheder. De er ansvarlige for at sikre, at vandet løber problemfrit gennem rørene, og at spildevand bortskaffes korrekt.

Hvis du renoverer dit badeværelse, skal du måske ringe til en VVS for at få hjælp til at installere nye VVS-armaturer. Der er dog nogle ting, som du selv kan gøre – f.eks. hvis du blot skal udskifte en vandhane eller et toilet. I dette blogindlæg vil vi diskutere en VVS’ers opgaver og give tips til, hvordan du selv kan udføre nogle grundlæggende VVS-opgaver!

Hvilke opgaver løser en VVS’er?

VVS’ere installerer og reparerer en række forskellige typer rørsystemer. I hjemmene kan de arbejde med kobber-, messing-, bly- eller galvaniserede stålrør. I erhvervsbygninger kan de arbejde med rør i rustfrit stål eller støbejern. VVS’ere installerer også installationer som f.eks. håndvaske, toiletter, badekar og brusere.

Ud over at installere nye VVS-systemer og -installationer udfører VVS’ere også vedligeholdelses- og reparationsopgaver. De kan rydde tilstoppede afløb, udskifte ødelagte rør eller reparere utætheder. Hvis du har et problem med dit VVS-system, bør du ringe til en VVS’er for at få det repareret så hurtigt som muligt – ellers kan du ende med alvorlige vandskader!

vvs svendborg

Hvad kan du lave selv?

Nu hvor vi har besvaret spørgsmålet “hvad er en VVS’er?”, så lad os gå videre til vores næste spørgsmål: Kan du selv lave VVS-arbejde?

Hvis du planlægger en renovering eller et nybyggeri, er det altid bedst at hyre en professionel VVS’er. VVS er et komplekst system, og selv små fejl kan forårsage store problemer. Der er dog nogle enkle opgaver, som du selv kan udføre, f.eks. udskiftning af en vandhanevasker eller fjernelse af et afløbsstop.

Før du forsøger at foretage reparationer, er det vigtigt at lukke for vandforsyningen. Dette vil forhindre oversvømmelser og yderligere skader på dit VVS-system. Når vandet er lukket, skal du se på problemet og se, om du kan identificere årsagen. Hvis du er usikker på, hvordan du skal løse problemet, er det altid bedst at kontakte en professionel – fx VVS i Svendborg.