Hvorfor varme op ved hjælp af en varmepumpe?

15 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Der er mange gode grunde til at vælge en moderne varmepumpeløsning frem for et gammelt, udslidt fyr eller strømslugende elektriske radiatorer.

Først og fremmest vil du med en varmepumpe kunne spare rigtig mange penge, idet du med luft til luft varmepumper eller en luft til vand varmepumpe kan skære drastisk ned på familiens energi forbrug. En varmepumpe vil nemlig være langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilføre energi end en elektrisk radiator eller et udtjent olie, pille eller gas fyr.

Derfor vil du med en varmepumpe løsning kunne se frem til at skære op imod femoghalvfjerds procent af dine udgifter forbundet med opvarmning af stuer og værelser i din bolig. Og det er da en besparelse som er til at tage og føle på.

Varmepumpe

Skån klimaet med moderne varmepumper

Vælger du at skifte de ineffektive radiatorer eller det gamle fyr ud med henholdsvis luft til luft varmepumper eller en luft/vand varmepumpe, vil du samtidig rense dig selv og din husstand for sort samvittighed.

Varmepumper udgør nemlig den dag i dag det mest klima venlige alternativ til de mest traditionelle opvarmnings metoder. Dette skyldes den før nævnte høje energi effektivitet, som samtidig repræsenterer den klækkelige besparelse.

Du kan altså sagtens fyre godt og grundigt op i radiatorerne her til vinter når temperaturen falder udendørs uden at det går ud over hverken klimaet eller familiens husholdnings budget.

Hvilken luft/vand varmepumpe skal jeg vælge?

Står du for at skulle skifte fyret ud med en luft til vand varmepumpe er det en god idé at få hjælp til valg, indkøb og montering af denne hos en professionel VE tekniker. Du kan i den anledning med stor fordel kontakte Amalo.

Amalo er en københavnsk baseret VVS virksomhed som har specialiseret sig inden for netop luft/vand varmepumper. Klik ind på Amalo.dk og bliv klogere.