Hvorfor betale et malerfirma for at male boligen indvendig?

14 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Måske synes du, at det virker lidt overflødigt at betale sig fra malerarbejde. Det er vel ikke værre end at du selv kan forestå dette – og så spare en hel masse penge.

Men her skal du overveje at det altså ikke er gratis selv at male sit hus eller sin lejlighed – faktisk langt fra. Du skal ud og købe alt hvad du skal bruge til formålet, enten hos en farvehandel eller i det lokale byggemarked. Da du handler som privat person kan du ikke opnå samme fordele som et malerfirma når du handler – for eksempel rabatter eller skattefradrag på udstyr og materialer.

Det betyder at det sagtens kan gå hen og blive en temmelig bekostelig omgang at købe ind til maling af boligen. Dine indkøb er nemlig ikke gjort med blot en pensel og et par spande maling. Alene på materiale siden skal du tænke i langt større baner.

Foruden maling i den farve, du ønsker dig på væggene, skal du også bruge primer (også kendt som Microdispers eller Blåt Vand), grunder, lofthvidt og træmaling til dine paneler, dørkarme med videre. Du skal have fat i pap og plast til afdækning af møbler og gulve, spartelmasse, sandpapir og malertape. Og er du ikke i besiddelse af noget som helst maler udstyr skal du ud og anskaffe, pensler, ruller, spande, bakker, spartler, forlængerskafter og en trappestige.

Alt dette løber hurtigt op. Og lægger du disse direkte omkostninger sammen med dit forventede time forbrug vil det stå klart at det langt bedre kan betale sig at overlade malerarbejde til de professionelle.

Lad dit lokale malerfirma forestå malerarbejdet

Hos Malerkanonen, som er et landsdækkende malerfirma, kan du altid få et tilbud på professionelt udført malerarbejde ved en maler i dit lokal område. Læs meget mere på Malerkanonens hjemmesiden malerkanonen.dk