Hvordan kan boligadvokaten hjælpe i forbindelse med bolighandel?

04 March 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når du som boligkøber står for at skulle skrive under på en købs aftale, er det vigtigt at sikre, at denne er forsynet med det, der kaldes et advokat forbehold. Det giver nemlig dig – eller din boligadvokat mulighed for at gennemlæse dokumentation vedrørende boligen, som kan indeholde oplysninger, som kunne tænkes at have indflydelse på din beslutning om et køb. Og så kan din boligadvokat hjælpe med alle de dokumenter, som skal være på plads når du køber eller overtager en bolig.

Få hjælp til håndtering af skøde hos din boligadvokat

Et dokument, som man ofte overser i forbindelse med handel eller overdragelse af bolig, er skødet. Og det kan få rigtig negative følger. Skødet er nemlig et mere centralt dokument, end man måske går rundt og tror. Det er vigtigt at få opdateret skødet, hver gang en bolig skifter hænder, eller der sker en anden ændring i boligens ejerforhold.

Denne vigtighed skyldes, at skødet er den eneste officielle – og offentligt tilgængelige – dokumentation som tilkendegiver hvem der er den retmæssige ejer af boligen. For det meste vil en boligadvokat, som tilbyder hus eller lejligheds købs pakker, have skøde håndtering som en integreret del af disse. Men hvis du eksempelvis overtager en bolig efter et afdødt familiemedlem, eller du og din partner går fra hinanden, og den ene skal beholde boligen, skal skødet også ændres.

Her er det en rigtig god idé at overlade opgaven til en dygtig boligadvokat, som kan sørge for at det er de rette oplysninger, som fremgår af skødet, at det er stillet korrekt op, og at det bliver tinglyst og optaget i Tingbogen (også kaldet tinglysnings registeret) efter alle gældende forskrifter. På den måde kan du sove trygt om natten i sikker forvisning om at din ex ikke prøver at optage lån med sikkerhed i boligen – eller sælge den uden dit vidende!

Du kan finde din billige boligadvokat på eboligadvokat.dk