Hvordan bruges sandwichelementer?

16 April 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Sandwichelementer er ideelt til et byggeprojekt, når man ønsker et produkt, der kan samle andre betonelementer. Det ligger nærmest også i navnet, men sandwichelementer er effektive til at samle de elementer, som en facade f.eks. består af. Et sandwichelement består af flere dele – en bagmur som er massiv beton, isolering i midten og derefter en forplade. For- og bagplade holdes som regel sammen af en rustfri armering. Det betyder også, at sandwichelementet bliver nemmere at transportere og fragte ud til kunderne, da de enkelte dele i elementet holdes godt sammen. 

Hvorfor bruger man sandwichelementer og andre betonelementer?

Der er god grund til at sandwichelementer og andre betonelementer bruges i mange byggeprojekter. Hvis man har sikkerheden i højsædet, man ønsker høj kvalitet, og man ønsker en lang holdbarhed, så er betonelementer det rette match. Ofte, kan man naturligvis få leveret betonelementer i standard størrelser, som en producent allerede har ude ved sig. Det er kun en af løsningerne der findes. Man kan nemlig også få speciallavet de betonelementer, man ønsker, så de har en særlig størrelse og et særligt udseende. Selvom elementerne er i beton, så kan de alligevel godt få et unikt udseende, hvor man selv har haft en finger med i spillet. 

For at komme god i mål, så er det naturligvis et must, at man finder det rette firma. Med det rette firma menes nogle, som har god erfaring i branchen. Og ikke mindst et firma, som har en professionel procedure for, hvordan de tester deres betonelementer. For det er jo trods alt konstruktioner, som skal kunne holde til store belastninger, når de først kobles på en bygning. 

Et firma man trygt kan hyre til en opgave med sandwichelementer, er Præfa. Her kan man være sikker på, at man er i gode hænder, og at man når godt i mål. Du kan også læse mere her