Hvor meget ved vi egentlig om akupunktur?

03 januar 2019
Lykke Holzmann Søby
Hvor meget ved vi egentlig om akupunktur?

Man har foretaget mange undersøgelser om akupunktur og dets virkninger, især for smerter i ryg og nakke, slidgigt / knæsmerter og hovedpine. Men forskere begynder nu at forstå, hvordan akupunktur kan være til gavn for forskellige sundhedsforhold.

Hvad ved vi om effektiviteten af ​​akupunktur?

Forskning tyder på, at akupunktur kan hjælpe med at afhjælpe visse smerter, men bevis for behandlingsformens effektivitet i forhold til andre sundhedsmæssige problemer er stadig usikker.

Hvad ved vi om sikkerheden ved akupunktur?

Akupunktur anses generelt for sikker, når den udføres af en erfaren, veluddannet praktiserende akupunktør og ved brug af sterile nåle. Forkert udført akupunktur kan forårsage alvorlige bivirkninger.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en teknik, hvor akupunktøren stimulerer specifikke punkter på kroppen – oftest ved at indsætte tynde nåle gennem huden. Det er en af ​​de metoder, der anvendes i traditionel kinesisk medicin.

Resultater fra en række undersøgelser tyder på, at akupunktur kan hjælpe med at lindre typer af smerter, der ofte er kroniske, såsom lændesmerter, nakkesmerter og slidgigt / knæsmerter. Det kan også hjælpe med at reducere hyppigheden af ​​spændingshovedpine og forhindre migræne. Derfor bør personer med kronisk smerte overveje akupunktur. Virkningerne af akupunktur på hjernen og kroppen og hvordan man bedst måler dem, begynder kun nu at blive forstået. Beviser tyder på at faktorer som forventning og tro – der ikke er relateret til akupunktur – spiller en vigtig roller i de gavnlige virkninger af akupunktur på smerte.

Hvad videnskaben siger om sikkerhed og bivirkninger af akupunktur!

Der er relativt få komplikationer ved brugen af akupunktur. De komplikationer der har været, har været resultatet uhygiejniske forhold som ikke-sterile nåle og forkert behandling af akupunktøren.

Når det ikke leveres korrekt, kan akupunktur forårsage alvorlige bivirkninger, herunder infektioner, punkterede organer, sammenbrudte lunger og skade på centralnervesystemet. Sørg derfor altid for at få akupunktur Viborg af en autoriseret akupunktør.