Hvad vender din dobbelte terrassedør ud til?

17 October 2021
Anders Lundtang Hansen

Det ovenstående spørgsmål burde give sig selv: Den vender da ud til terrassen!

Men bare fordi man har valgt at kalde en bestemt dørtype for noget, så er det ikke ensbetydende med, at man skal bruge den i det område, som den lader til at skulle ifølge navnet.

Godt nok åbner den dobbelt, som navnet da også garanterer, men om du vælger at bruge den ud til terrassen, er jo helt op til dig.

Dog er navnet stadig et pejlingsmærke efter, hvad man skal bruge den til, for den er ikke god som skydedør, til at dele rum op med eller som dør til et værelse, da man så nok kan se herind til, og der så ikke er noget privatliv.

Men hvis man ikke vender den mod terrassen, hvor vender man den så henad?

Den er næppe god som en hoveddør, for så skulle man næsten bruge den i et kolonihavehus eller i et drivhus.

Den dobbelte skydedør kan pege ud mod noget helt andet

De her dobbelte terrassedøre kan jo vende ud mod haven direkte, hvor der ikke er nogen terrasse, om den så skulle være hævet i et træplan, eller den er lavet af fliser.

Den kan jo også dirigere folk ud til en havestue, eller den kan være afslutningen på en havestue, hvor man så bliver ledt ud i haven eller direkte ud til et drivhus.

Den kan også bruges som dørparti til en mellemgang, hvor man nu har forbundet flere huse på den måde, eller det er ud til et semi-anneks.

Der er mange muligheder at udnytte denne dobbelte terrassedør, og man kan jo også vælge at have flere af dem i samme hus, hvis man nu har flere haver eller terrasser og andet, som man gerne vil have et udgangsparti til.

Hvor vil du bruge den her terrassedør?