Hos din begravelsesforretning Randers får du kyndig hjælp i forbindelse med dødsfald

12 October 2018
Astrid Pedersen
Hos din begravelsesforretning Randers får du kyndig hjælp i forbindelse med dødsfald

Når et menneske dør, følger der i reglen stor sorg og overvældende savn i kølvandet hos de efterlevende – og det uanset om dødsfaldet er længe ventet, for eksempel i forbindelse med sygdom, eller kommer som et lyn fra en klar himmel. Oven i sorgen, skal man så sørge for alle de praktiske forhold, som relaterer sig til begravelse eller bisættelse. Og i denne henseende er det en god idé at få professionel assistance til at sikre, at dette arrangement stemmer overens med den afdødes ønsker og vilje.

Den sidste vilje

Hvis du som pårørende til en afdød har kendskab til, at den afdøde har oprettet et dokument indeholdende vedkommendes sidste vilje, kan du anvende dette som udgangspunkt for arrangementerne omkring begravelse eller bisættelse. I den sidste vilje vil det typisk fremgå, hvorvidt den afdøde ønskede en jordfæstelse (begravelse) eller en kremering med efterfølgende urne nedsættelse eller spredning af asken. Den afdøde kan have ønsker til selve den sociale begivenhed, for eksempel om der skal indrykkes en annonce til orientering for andre pårørende, eller om det skal holdes helt diskret. Og der kan også forekomme præferencer med hensyn til gravøl eller reception. Den sidste vilje kan også indeholde ønsker om, hvilke salmer, der skal synges i kirken, eller om bisættelsen skal foregå under sekulære og ikke religiøse former. Det kan eksempelvis tænkes, at den afdøde ikke ønsker at blive begravet i indviet jord. Og så skal der træffes arrangementer desangående.

Få hjælp fra din lokale bedemand eller begravelsesforretning til de praktiske ting ved begravelsen

Selv om den afdøde ikke skulle have oprettet ”Min sidste vilje”, kan man, i samråd med en dygtig bedemand fra en professionel begravelsesforretning, finde frem til den ideelle måde at afvikle bisættelsen. Leder du efter en dygtig bedemand i Randers eller omegn, kan du klikke ind på http://per-wraa.dk/ og læse mere om, hvordan du kan få hjælp til bisættelse.