Har du plads nok i dit hus?

20 December 2019
Anders Lundtang Hansen
Har du plads nok i dit hus?

Der er hovedsageligt to årsager til, at vi mennesker udskifter vores bolig, som vi i denne artikel vil omtale som et hus i form af et hjem, selvom det ikke behøver være et hus i den gængse forståelse:

1) Grundet økonomien.
2) Af mangel på plads eller for meget af slagsen.

Nogle gange kan disse ting godt overlappe hinanden, for man kan jo sige, at hvis man bor et sted, hvor der pludselig er blevet for meget plads, efter børnene er flyttet ud, så er der jo ingen grund til at bo et stort sted, hvis det føles forladt eller tomt og betale til det.

Selvom man sådan set stadig kan betale til det, og man kunne få en udlejer ind i det, så ser man måske helst, at man kommer hen til et andet hus, hvor man kan danne sig nogle nogle nye minder.

Skal vi presse citronen, så er der jo selvfølgelig en ting som aldersom, nedsat styrke i krop og sind, der gør, at man er nødt til at flytte bolig til en beskyttet bolig, et plejehjem eller måske et hospital.

Dette er man dog sjældent selv herre over, og hvor man kan sige, at man nogle gange ikke kan gøre for, at ens økonomi svigter en til at have råd til at blive boende det nuværende sted, så er man stadig selv herre over at forsøge at gøre noget ved det.

Så heldig er man ikke altid, hvis man skal rykkes ud af ens vante situation grundet helbredet.

Man kan samtidig sige, at hvis man har råd til at bo et sted med for meget plads, så har man også bedre tid til at finde et nyt sted at bo, men hvis ens økonomi er for presset eller har forandret sig til det negative, så man ikke kan blive boende det samme sted, så er man nok nødt til at skynde sig at finde et nyt sted at bo.