Har du fortrudt dit domæne?

19 July 2021
Anders Lundtang Hansen
image

Der kan være flere grunde, at man fortryder at have taget sig det domæne, som man valgte til at starte med.

Man havde måske hørt det med, at det er vigtigt, at man husker at registrere sit domænenavn, når man har besluttet sig for det, så man ikke risikerer, at der er andre, der tager det, så man skal betale for at få det fra andre, eller man skal nøjes med et mærkeligt navn til ens domæne, som ikke var det, at man ønskede sig.

Eller også var det sådan set det rette domæne, men med tiden passer det bare ikke en længere.

Om muligt kan man forsøge at ændre det, så hvis man tilgår det gamle domæne, så bliver man dirigeret over til den nye hjemmeside (det er smart for gamle besøgende at finde en på den måde).

Kom af med det gamle domæne, hvis du fortryder det

Ellers kan du også se, om du kan afhænde det gamle domæne, så det ender med at blive ledigt, så man kan finde det på https://www.simply.com/dk/domains/ , så andre kan tage det.

Det er også muligt nogle gange, at man kan sælge det, for det er måske steget i værdi, efter du har brugt det i et stykke tid.

Men hvis navnet hægter sig til dit brand, så er det måske rart at “begrave det”, så du ikke ser andre, der bruger det, som kan blive en potentiel konkurrent til dig, hvis der nu var tale om en forretning med salg af varer for eksempel eller en serviceydelse.

Så nogle gange kan det faktisk godt være en god strategi at vente med at registrere sit domænenavn, hvis man ikke 100 procent er sikker på, om man vil bruge det.

Nogle gange er det smart at være hurtig på aftrækkeren i sådan en forbindelse, men som vist kan det også svare sig visse gange at holde igen på aftrækkeren.