Gulvafslibning i Vanløse ved professionel og erfaren håndværker

12 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Hvis dit trægulv er slidt og trist i overfladen, men ellers ikke fejler noget alvorligt, kan det sandsynligvis komme til at stå som nyt med en gulvafslibning. Alle trægulve bliver med tiden slidt, og kommer til at bære præg af denne slitage. Især de gulve, som er behandlede med ikke forseglende behandlinger – for eksempel olie eller sæbe – er særligt udsatte over for hverdagens slid.

De ikke forseglende behandlinger er meget populære i boliger, hvor trægulvet er smukt og unikt i sin struktur, da behandlinger som olie eller sæbe behandling lader gulvets særlige karakteristika skinne igennem – i modsætning til eksempelvis lak eller maling. Med en olie eller sæbe behandling har du fornemmelsen af træværk under fødderne på en helt anden måde, end hvis gulvet er malet eller lakeret. Til gengæld er denne type gulve som nævnt mere sårbare – og en del mere plejekrævende – end trægulve, som er behandlet med en forseglende behandling.

Dit sæbebehandlede gulv kan genskabes med en gulvafslibning

Er dit trægulv således både sundt og intakt, er der ingen grund til at fortvivle, blot fordi det har fået nogle overfladiske slidmærker. Disse kan optræde i form af skæmmende pletter og skjolder fra spildte væsker, som er suget ned i træværkets slidte og udtørrede overflade.

Det kan også være misfarvninger fra solfalming, som skæmmer dit gulv – eller de klassiske slidspor, som består af nedtrådt støv, og som gør træværkets overflade grå og mat, hvor den før var lys og skinnende. Disse tegn på almindelig slitage er nemlig blot overfladiske, og kan nemt fjernes ved en gulvafslibning. En gulvafslibning er en forholdsvis skånsom procedure, ved hvilken der højst fjernes et par millimeter af gulvets overflade.

En professionel gulvmand kan hurtigt vurdere, hvor meget – eller hvor lidt – det er nødvendigt at slibe bort for at opnå det ønskede resultat. Få et tilbud på gulvafslibning og sæbebehandling på gkservice.dk