Gør brug af en boligadvokat

04 March 2020
Lotte Hindsberg

editorial

At købe en ny bolig er både spændende og lidt skræmmende, da det har store økonomiske implikationer for de fleste. Derfor kan det være en god ide at have en boligadvokat med på sidelinjen, især da ejendomsmægleren er “sælgers” mand og hans rolle er at få så mange penge for boligen som muligt. Derfor kan det være godt at have en professionel forhandler med, når boligen skal gennemgås og der skal forhandles pris. Boligadvokaten kan også råde og vejlede og de er erfarne i at gennemgå en bolig og finde fejl og mangler, der enten skal udbedres eller der skal gives nedslag i prisen. Det kan også være så alvorlige fejl, at det bedre kan betale sig at lede efter en anden bolig. 

Som sælger kan det også være en god ide at starte med at snakke med en boligadvokat og få råd til hvilken salgsmetode, der bedst kan betale sig at vælge. Det kan være en ejendomsmægler, der står for alt til medsalg eller måske en udbudsrunde. Du kan også få hjælp til at få forhandlet en bedre pris hos ejendomsmægleren.

Efter salget

Når køber og sælger er blevet enig om en pris skal der laves et skøde som skal tinglyses. Først når skødet er tinglyst og underskrevet af begge parter er boligen din. Et skøde er nemlig dit bevis på at du ejer boligen. Det er en god ide at få en advokat til at lave det juridiske og få tinglysningen igennem hurtigt og nemt, for hvis sælger skylder penge væk er det muligt for hans kreditorer at tage pant i boligen. Det selv om du er flyttet ind og er kommet på plads.

Danmark var iøvrigt det allerførste land i verden til at gå over til digitaltinglysning. For at kunne skrive under skal du bruge dit NemID.