Gør brug af en boligadvokat

04 March 2020
Lotte Hindsberg

editorial

En af de allerstørste økonomiske beslutninger de fleste tager er et boligkøb og derfor er det også vigtigt at du får gjort det korrekt og gerne så billigt som muligt. Derfor er det en god ide at involvere en boligadvokat og gerne så tidligt i processen som muligt. Ejendomsmægleren er sælgers “mand” og hans opgave er, at få så meget som muligt ud af handlen og derfor kan det være fornuftigt at have en anden professionel med, som varetager dine interesser.

En boligadvokat kan hvis han er med fra start være med til at sikre at boligen bliver undersøgt for eventuelle fejl og mangler og enten få dem udbedret af sælger eller få et nedslag i prisen. Han kan også forhandle med sælger på dine vegne hvilke kan være en fordel da han ikke er forelsket i boligen og sidder og drømmer om boligen og kan derfor bedre holde hovedet koldt. Du kan fra start lave en aftale med i hvilken omfang du ønsker at boligadvokaten skal deltage. Som regel er der flere pakkeløsninger. 

Husk tinglysningen

Hvis du har valgt først at inddrage en advokat senere i processen, så husk at få skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. Derved har du sikret dig, at hvis advokaten finder fejl i aftalen, er det muligt at komme ud af aftalen. 

Boligadvokaten kan også hjælpe dig med at få tinglyst skødet nemt og hurtigt. Det er vigtigt at få tinglyst skødet da det er dit bevis for at boligen er din. Indtil begge parter har underskrevet er det muligt for evt. kreditorer sælger måtte have at tage pant i boligen også selv om du allerede har overtaget boligen og er flyttet ind. 

I dag foregår tinglysningen digitalt og du underskriver ved hjælp af dit NemID. Danmark var verdens første land der gik der til digitalunderskrift.