Giv karrieren et boost med efteruddannelse

21 November 2022
Camilla Sørensen

editorial

Hvis du gerne vil have et boost i karrieren, er efteruddannelse en oplagt mulighed. Det er nemlig ikke kun noget, der giver dig viden og færdigheder inden for et bestemt område – efteruddannelse kan også hjælpe dig med at blive bedre til dine nuværende jobfunktioner. Men hvordan vælger du den rette efteruddannelse? Vi giver dig her fem tips til, hvad du skal overveje!

Hold dette for øje

1. Først skal du overveje dine mål og interesser. Uanset om du ønsker at gøre fremskridt i din nuværende karriere eller udforske et helt nyt område, giver efteruddannelse dig mulighed for at bygge videre på dine eksisterende færdigheder og viden og prøve noget helt nyt. Så tænk over, hvad du ønsker at opnå, og om efteruddannelse kan hjælpe dig med at nå dertil.

2. Tænk dernæst over, hvilken type uddannelse der ville være bedst for dig. Der findes mange forskellige typer af efteruddannelsesprogrammer, lige fra onlinekurser og certifikater til professionelle grader og certificeringer. Vælg det format, der passer bedst til din tidsplan og din læringsstil – uanset om det er onlinekurser med selvbetjening eller seminarer eller workshops på stedet.

Efteruddannelse

3. Når du har afgrænset dine muligheder, og gør din research. Undersøg de forskellige udbydere af efteruddannelse i dit område, og find ud af, hvad de tilbyder – sammenlign deres kurser, gebyrer og anmeldelser fra tidligere studerende for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning.

4. Når du har valgt et uddannelsesprogram, skal du sørge for at planlægge fremadrettet. Afhængigt af den type efteruddannelse, du ønsker at tage, skal du måske afsætte tid og penge til rejse eller indkvartering samt studiematerialer som bøger eller online ressourcer. Så indregn disse omkostninger i dit budget og din tidsplan, når du planlægger din uddannelse.

5. Endelig skal du huske, at efteruddannelse er en livslang proces! Uanset om du går tilbage på skole for at videreuddanne dig eller tager onlinekurser i din fritid, skal du aldrig holde op med at lære og vokse. Så vær åben, tag imod nye muligheder og nyd rejsen mod en lysere fremtid.

Du kan finde inspiration til efteruddannelse her: https://www.eucsyd.dk/amu-efteruddannelse/kom-i-gang-med-efteruddannelse/.