Fysioterapi kan hjælpe med mange ting

31 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

Fysioterapi er en behandlingsform, som kan hjælpe med mange forskellige ting. Fysioterapeuten kan blandt andet hjælpe med at løse problemer med muskler, led og nerver. Fysioterapi er derfor et godt alternativ til medicin, når du har ondt et bestemt sted på kroppen.

I denne artikel giver vi dig et overblik over, hvilke udfordringer fysioterapi kan behandle.

Forebyggelse, behandling og genoptræning

Fysioterapi kan hjælpe med genoptræning efter en skade, smertelindring og forebyggelse af skader. Fysioterapeuten er også god at have med på råd, hvis du har stress eller søvnproblemer.

Når det kommer til valg af fysioterapeut, er det vigtigt at tage nogle forskellige ting i betragtning. Først og fremmest bør din fysioterapeut være uddannet fra en anerkendt uddannelse og være registreret hos Fysioterapeutforeningen. Det er også en god idé at finde en fysioterapeut, som har erfaring med dine specifikke udfordringer og gerne har specialiseret sig inden for området.

fysioterapi herning

Det kan også være en idé at tage et kig på hjemmesiden eller Facebook-siden til den fysioterapeut, du overvejer. Her kan du blive klogere på terapiformen, behandlingsformer og eventuelle tilbud.

Husk også, at du altid kan spørge til råds hos din læge eller andre sundhedsprofessionelle, som kender dig og dine udfordringer. Sammen kan I finde den bedste behandling for dig.

Hvad koster en behandling hos fysioterapeuten?

Som udgangspunkt skal den offentlige sygesikring dække fysioterapi, hvis det er en nødvendig del af din behandling. Det betyder dog ikke, at behandlingen altid vil være gratis for dig. Fysioterapien kan nemlig have et mindre takstbelagt egenbetaling, som varierer fra kommune til kommune. Får du fysioterapi på privat henvisning, skal du selv betale hele regningen. Her kan prisen variere meget fra fysioterapeut til fysioterapeut.

Det er en god idé at sikre dig, at din fysioterapi er dækket af sygesikringen eller alternativt at vide prisen på behandlingen, inden du starter hos en fysioterapeut. Så undgår du overraskelser på regningen. Følger du vores råd i artiklen, skulle du dog kunne finde en god og kompetent fysioterapeut, der kan hjælpe dig med netop dine udfordringer – og ellers kan vi anbefale dig at tage et kig her: https://www.fysserneshus.dk/.