Fordele og ulemper ved at bruge atmosani til dit badekar
Vil du gerne give dit badekar et nyt look, har du måske overvejet, om du skal give det en omgang atmosani. Det er en form for hvid epoxy, som du kan smøre på badekarret, så det får en ny overflade. Det skulle derfor kunne være med til at give dit badekar et nyt look.
Her kommer vi ind på fordele og ulemper i forhold til at bruge atmosani. Vi er blevet inspireret af artiklen hos emaljering-af-badekar.dk. Det er et firma, der står for at emaljere badekar. De har derfor stor erfaring med, hvilken form for overflader der virker, og hvilke der ikke gør.
Fordele ved atmosani
Den største fordel ved atmosani er, at du selv kan påføre det. Dermed kan du spare penge til håndværkere. For selvom det er billigere for dig at få en håndværker til at give dit badekar en omgang ny emalje, er det ikke så billigt, som hvis du selv påfører atmosani. Det kommer kun til at koste dig 1000-2000 kroner plus lidt materialer og din arbejdstid.
Ulemper ved atmosani
Netop arbejdstiden er en af ulemperne ved atmosani. Du skal nemlig indstille dig på at bruge i hvert fald en dag på at gøre badekarret klar til, at du kan påføre atmosani. Badekarret skal nemlig både slibes og rengøres. Når du har blandt atmosani, har du dog kun 45 minutter til at komme det på, inden det tørrer. Det giver dig altså ikke meget tid til at få et flot og dækkende resultat.
Derudover holder overfladen sig ikke pæn i lige så lang tid, som den polyurethan emaljering-af-badekar.dk bruger. Atmosani begynder at blive gult efter bare 1-2 år. Det smukke badekar, som du drømte om at have, kommer altså hurtigt til at se lidt kedeligt ud igen. Der vil du få et resultat, der holder i meget længere tid med polyurethan.