Føler du dig alene i hverdagen?

23 December 2019
Annemette Poulsen
Føler du dig alene i hverdagen?

Der er i dag mange, der føler sig alene og ensomme hver gang, de er i eget hjem. Mens de er ude blandt folk, kan de få talt og følt sig sociale for eksempel, når de er på studie eller på job, men lige så snart de kommer hjem, kan det være, at det er en anden følelse, der melder sig. Og det er netop den strenge følelse af ensomhed. Når man ikke har en at dele livet med, og derfor ej heller en at dele glæder og sorger med, bliver man hurtigt meget alene, og på sigt er det noget, der kan være med til at hæmme en kraftigt i hverdagen og sørge for, at man blot lukker sig mere inde i sit eget hjem.

 

Kom mere ud og føl glæde med et kæledyr

Det bør man lave om på, idet det ikke er sundt. Vi har alle behov for at være omkring andre mennesker, at tale med andre mennesker og til tider også at føle en andens berøring. Vi skal vide, at der altid er nogle, der holder af os, tænker på os og gerne vil være sammen med os, og netop derfor kan det første step ud af ensomheden være at anskaffe sig et kæledyr. Et sådan sørger nemlig for, at man kommer lidt mere ud – det gælder især hvis der er tale om en hund, som der ofte skal luftes.

 

Oplev den gensidige afhængig der kan herske mellem dyr og menneske

Dernæst er en kæledyr afhængigt af en, og derfor vil det altid glæde sig til, at man kommer hjem og leger med det. Det er noget, der kan være med til at give masser af glæde, og pludselig er der også noget mere liv i hjemmet, hvorfor følelsen af ensomhed forsvinder. Dernæst vil der hvile en fornemmelse af gensidighed, når det kommer til ansvar, idet man som dyr og menneske pludselig bliver meget afhængige af hinanden i hverdagen.