Find inspiration til din næste træterrasse

19 September 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Hvorfor nøjes med en terrasse, hvis du har plads til flere i din have. Ved at have flere træterrasser kan du nemt flytte rundt i haven og få sol eller skygge. Alt efter behov. Det er også muligt at sidde stille på sin ynglingsplet i haven og nyde stilheden og blomsterne. Samtidig med at man har en større træterrasse oppe ved ens hus, Som selvfølgelig gør alt ting nemmere fordi du har køkken mm lige ved hånden. 

Træterrasser kan være overdækket eller ikke og de kan også bygges som et delvis shelter, hvilke gør det muligt at sove der, i de lune sommernætter.

Få inspiration af din tømrer

Der er masser af muligheder for at få inspiration til en ny træterrasse. Du kan søge online og se masser af billeder eller også kan du spørger din tømrer, som har bygget og set mange terrasser. Han kan komme med forslag og også fortælle hvilken slags træ, det vil være godt at bygge i. Du kan nemt bygge i noget billigt trykimprægneret træ, men så skal du også være forberedt på, at du skal vedligeholde og udskifte træet hyppigt. Alternativt kan du bruge lidt flere penge på ordentligt træ, hvilke gør at din terrasse holder længere.

Uanset om du vælger den ene eller anden type, skal du være forberedt på at skulle gennemgå din terrasse fra tid til anden. Ødelagte søm og planker skal udskiftes. Er der grimme grønne alger skal de vaskes væk, de kan være glatte.

Træet skal have maling eller olie for at beskytte det mod vind og vejr. Igen efter devisen. Du betaler for kvaliteten. 

Du skal regne med at du skal sætte en weekend af om efteråret til at gå din træterrasse igennem, men så vil den også hurtigt og nemt være klar om foråret, når solen begynder at titte frem.