Find den rette dyrlæge til dit nye familie dyr

05 december 2019
Astrid Pedersen
Find den rette dyrlæge til dit nye familie dyr

Som dyre ejer er det altid vigtigt at du har kontakt til en god, pålidelig dyrlæge eller dyreklinik. Din dyrlæge er din nærmeste allierede, når det handler om at beskytte dit dyrs sundhed og trivsel.

Med hjælp fra en dyrlæge kan du få svar på alle de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med dit kæledyr. Det kunne for eksempel være, om kaniner må bo ude hele året, om marsvin skal bo sammen flere ad gangen eller godt kan være alene, eller om katten skal vaccineres hvert eneste år.

Din dyrlæge kan også hjælpe, hvis du har mistanke om, at dit dyr er ved at udvikle en sygdom eller en lidelse, som helst skal forebygges eller behandles. Dyrlægen kan i forbindelse med dyrets årlige sundheds tjek afklare, om dyret har tendens til overvægt, og hjælpe dig med at lægge en slankende kostplan for dyret. Og endelig vil dyrlægen kunne være behjælpelig i forbindelse med udredning af problemer med tænder eller tandkød. Dyr er utroligt gode til at skjule de smerter, de måtte have i tænder eller mund. I dyrenes verden er udtalte smerter et tegn på svaghed. Og udviser man svaghed, udgør man et let bytte for større rovdyr.

Få hjælp til de mest basale procedurer hos din dyrlæge

Derfor bør du som nybagt ejer af et familiedyr – for eksempel en hund, en kat, et marsvin eller en kanin – opsøge din lokale dyrlæge med det samme. Når du og dit dyr første gang besøger dyrlægen, vil han eller hun sørge for at få oprettet en sundhedsbog på dyret, i hvilke alle observationer nedfældes ved hvert besøg. Dyrlægen vil tjekke dyrets generelle sundheds tilstand, og sørge for, at det er up to date med alle sine vaccinationer.

Hvis du vil vide mere om dyrlægens arbejde, og finde din lokale dyrlæge, kan du læse mere på vores-dyr.dk