Få hjælp til bolighandel hos en kompetent boligadvokat

04 March 2020
Astrid Pedersen

editorial

Skal boligen skiftes ud med en ny – og måske større – en af slagsen? Har familien rykket teltpælene op, og leder I nu efter det hus eller den lejlighed, som skal danne rammen om jeres nye liv i en ny by? Eller er du flyttet fra din partner, og leder du nu efter den perfekte ungkarle eller ungpige hybel? Så kan du med fordel kontakte en dygtig boligadvokat, som kan hjælpe dig med alt det trælse papir arbejde, når du har fået drømmeboligen i sigtekornet.

Hvorfor skal jeg hyre en boligadvokat når jeg vil købe bolig?

Måske tænker du, at en boligadvokat virker som en unødvendig udgift, når nu du har en ejendomsmægler. Du har sikkert snakket med din ejendomsmægler mange gange i forbindelse med fremvisning af boligen eller indhentning af en salgs opstilling. Han eller hun virker sikkert rigtig rar og tilforladelig, og ivrig efter at finde den helt rigtige bolig til dig.

Men her må du endelig ikke tage fejl. Mægler er først og fremmest sælgers forlængede arm. En ejendomsmægler tjener til dagen og vejen via et salær, som udløses ved salg af bolig. Dette betyder, at en ejendomsmægler er interesseret i at sælge boligen så hurtigt som muligt og til den bedst mulige pris. For dig kan det have denne konsekvens, at du ikke er fuldt informeret omkring de sagforhold, som omgiver boligen. Ejendomsmægler vil nemlig sandsynligvis kun give dig de oplysninger, han eller hun ifølge loven er forpligtet til at give videre.

Det er her din boligadvokat kommer ind i billedet. En dygtig boligadvokat kan nemlig hjælpe dig med at gennemlæse den meget dokumentation som hidrører fra selve boligen som fra selve handelen. I denne dokumentation kan der skjule sig oplysninger, som kan påvirke din beslutning om at købe. Og så kan du undgå grimme overraskelser i form af øgede udgifter eller et pludseligt værdi fald på boligen.

Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk