Få hjælp til bolighandel hos en boligadvokat

01 March 2020
Astrid Pedersen

editorial

En boligadvokat kan være til stor hjælp for boligkøbere – i særdeleshed førstegangs købere – som vil være sikre på at boligdrømmen ikke forvandler sig til et mareridt kort efter en bolig handel.

Hvorfor har man som boligkøber brug for en boligadvokat?

Står du for at skulle købe hus eller lejlighed, har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med en eller flere ejendomsmæglere. Du oplever sikkert disse fagpersoner som utroligt professionelle og servile, og føler sikkert, at du bliver godt oplyst af en samtale med en ejendomsmægler – eventuelt i forbindelse med fremvisninger og åbent hus arrangementer.

Men her må du endelig ikke lade dig narre. Ejendomsmægleren er sælgers mand, på trods af betegnelsen mægler. En ejendomsmægler tjener nemlig sine penge i form af salær ved salg af boliger, hvilket betyder, at en ejendomsmægler har en interesse i at sælge så mange boliger som muligt på kortes mulig tid – og gerne til så høj en pris som det kan lade sig gøre. Dette betyder, at ejendomsmægler er på sælgers side hele vejen igennem handelen, og derfor ikke giver dig anden information om boligen end den han eller hun er forpligtet til at give ifølge loven.

Det er således op til dig selv at sætte dig ind i diverse andre relevante sagforhold vedørende boligen. Og det er her, din boligadvokat kommer ind i billedet.

Hvad kan min boligadvokat hjælpe mig med?

Din boligadvokat kan nemlig være dit modstykke til ejendomsmægleren i forbindelse med bolig handelen. Boligadvokaten hjælper gerne med gennemlæsning af vigtige dokumenter vedrørende boligen, som måtte indeholde informationer som potentielt kunne få dig til at skifte mening angående købet. Det kan være forhold som får indflydelse på din økonomi på længere sigt, eller kan påvirke husets eller lejlighedens værdi markant.

Du kan læse meget mere om boligadvokatens ydelser, og finde din boligadvokat, på eboligadvokat.dk