Få dit gulv til at stråle som nyt med en gulvafslibning i Vanløse

12 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er du i besiddelse af en af de afsindigt lækre villaer i Vanløse – eller måske en charmerende lejlighed, for hvilke den gamle bydel også er kendt – er der en vis sandsynlighed for, at benævnte bolig er i besiddelse af et intakt trægulv. Måske tilhører dit lækre trægulv tilmed den kategori, som er behandlet med en ikke forseglende behandling – for eksempel olie eller sæbe – og dermed fremstår i al sin unikke charme, med årer, knaster og alle de andre personlige karakteristika.

Et sæbebehandlet trægulv bliver hurtigt slidt

Den mest populære form for behandling af trægulve er den berømte sæbebehandling. Ved en sæbebehandling skures det nylagte eller nyslebne trægulv med en særlig hvid pigmenteret sæbe, som før det første bleger det i forvejen lyse træværk, så det kommer til at fremstå lysende og hvidt, for det andet danner en beskyttende hinde i træets overflade, således at træet afviser såvel støv og snavs som spildte væsker.

Det er meget vigtigt, at denne hinde vedligeholdes ved hyppig – og grundig – gulvvask med plejende sæbe. Forsvinder hinden, vil gulvet nemlig ikke længere kunne afvise eksempelvis spildt kaffe, te, rødvin eller saftevand. Væsken vil lynhurtigt suges op i træværkets udtørrede og porøse fibre, og danne de karakteristiske pletter og skolder, som er umulige at vaske af. Gulvet vil samtidig bære præg af slid på særligt udsatte steder – for eksempel rundt om spisebordet eller foran sofaen – hvor slidsporene fra nedtrådt støv og snavs vil være særligt udtalte.

Gør gulvet pænt og jævnt igen med en gulvafslibning

Er dit gulv først blevet så slidt, at du ikke kan vaske det pænt og rent, bør du kontakte en dygtig håndværker med speciale inden for gulvafslibning. Dit gulv kan sagtens blive rigtig flot og skinnende igen med den rette behandling. Du kan læse mere på https://gkservice.dk/gulvafslibning-vanloese/