Få bugt med dit misbrug med døgnbehandling

10 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

I Danmark er det muligt at komme gratis i behandling for et misbrug. Det er uden betydning hvilken form for misbrug du har. Det eneste krav er at hvis du har brug for mere end råd og vejledning i forhold til behandling skal du oplyse dit cpr. nr.

Det skyldes at lovmæssigt skal det oplyses da en betaling til behandlingstedet fra kommunen skal kobles sammen med et cpr. nr. Hvis du af en eller anden grund ikke vil have det til at stå i din journal hos kommunen at du har modtaget behandling, kan du vælge at være anonym men så skal du selv betale for behandlingen.

Forskellige former for behandling

Alt afhængig af hvilke form for misbrug du har eller hvor voldsomt det er, kan du enten blive indlagt eller også kan du få en misbrugsbehandling med døgnbehandling. En døgnbehandling har den fordel at du har mulighed for at modtage behandling, samtidig med at det er muligt at passe et job eller et studie.

Har du derimod et voldsomt misbrug kan det være nødvendigt med en indlæggelse for at blive afgiftet. Hvis du f.eks. har et stort alkoholmisbrug kan din krop gå i chok, hvis den fra den ene dag til den anden ikke længere får alkohol. I værste fald kan personen dø, hvis kroppen ikke langsom vendes til ikke at få alkohol.

Tidligere stoppede behandlingen ofte når personen var afgiftet og så blev personen sendt hjem med et glas antabus. I dag ved behandlingsstedet at trangen er større end frygten for at blive syg og antabus ikke kan stå alene. 

Derfor fokuseres der også på årsagerne, der kan ligge til grund for misbruget og få givet misbrugeren nogle nye værktøjer til at håndtere dagligdagens problemer langt bedre uden at skulle ty til alkohol eller andre former for misbrug.