Et galleri kan udgøre mange arrangementer

20 January 2020
Frederik Mikkelsen
image

Der er mange, der rynker let på næsen, når man nævner for dem, at det er muligt at besøge et galleri og hygge sig. Det er nemlig de færreste, der forbinder kunst med noget, som der er hyggeligt, sjovt og inspirerende. Og det er en opfattelse, som der bør laves om på. Når man besøger et galleri, vil man nemlig blive beriget på den ene eller den anden måde. Enten vil man føle sig betaget, forundret og inspireret af den kunst, som der er udstillet, eller også vil man føle sig forvirret, provokeret eller måske endda undrende over for det, som der er at se.

Brug gallerierne til daten eller familieturen

Og lige meget, hvad det er for en indstilling, man har til det at tage på galleri, er det således noget, der giver en stemning – og det er lige præcis meningen med det. Derfor bør du bruge de mange gallerier, som der findes rundt omkring i landet meget oftere. Du kan for eksempel invitere din date på galleri frem for ud at spise eller i biografen, på den måde er der med sikkerhed også noget, som I kan snakke om. Eller du kan tage din familie med, således du sørger for, at dine børn får noget mere kulturelt ind under huden.

Kunst bør være en del af hverdagen

Der er således mange muligheder for at gøre kunst til en del af den normale hverdag, og det skal ikke være noget, som afskrækker eller maner til ubehag lige såvel, som det skal læres, at kunst ikke kun er kedeligt. Det er noget, der beror på store følelser, og derfor er det sundt at give sig til at beskue det og fornemme, hvad det er, det gør mod en, og hvad der har lagt af tanker bag udførelsen. Det er en god øvelse, som de fleste vil have godt af.