Er tiden inde til at bryde med et alkoholmisbrug?

08 October 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Når man har udviklet et alkoholmisbrug, kan det være altoverskyggende for ens hverdag. Lige pludselig handler det meste af ens vågne timer om at drikke, og hvornår man kan indtage mere alkohol. Det betyder selvfølgelig også, at det kan være svært at indfri nogle af de hverdagsforpligtelser, man har. Det kan være på hjemmefronten, på arbejdet eller generelt i de relationer man har. 

Står man midt i et misbrug, kan det sikkert virke uoverskueligt, hvordan man nogensinde skulle kunne bryde med det. Også selvom man måske har et ønske om at lægge flasken fra sig. Men – der er rent faktisk rigtig gode muligheder for hjælp til et alkoholmisbrug. Du skal bare finde det rette sted. 

Kom ud af dit alkoholmisbrug på et misbrugscenter

Generelt er der god hjælp at hente til forskellige former for misbrug. Og det gælder selvfølgelig også, når det kommer til alkoholmisbrug. Her har du mulighed for at komme i forløb, hvor du opholder dig i rolige omgivelser, og hvor du kan være i den periode, som alkoholbehandlingen varer. 

På et behandlingscenter for alkoholmisbrug kommer du i dygtige og professionelle hænder. For det har selvfølgelig også meget at sige for, hvordan forløbet kommer til at blive. Da et alkoholmisbrug kan være utrolig hårdt og opslidende for kroppen og psyken, er det vigtigt, at der tages korrekt hånd om det. Kroppen vil nemlig reagere på, at den ikke længere får alkohol – det er også hvad der kaldes abstinenser, og det kan føles utrolig ubehageligt. Derfor er det også vigtigt, at det foregår under kontrollerede forhold, så man kan komme godt ud af misbruget

Når man er færdig med behandling på et behandlingscenter, er der ofte opfølgende forløb. Det vil sige, at du kan få sessioner, når du er kommet hjem. Her kan der nemlig blive behov for, at der følges op på nogle af de redskaber, man har fået.