Er det dyrt at få udført en gulvafslibning?

30 September 2020
Camilla Skøtt

editorial

Om noget er dyrt afhænger er relativt, så derfor er det svært at give et fyldestgørende svar på, om det er dyrt at få slebet gulvet. Til gengæld vil vi gerne fortælle lidt om prisen for en gulvafslibning – så kan du selv vurdere, om det er dyrt.

Drømmer du om at få slebet dit trægulv, så du kan give det nyt liv og sætte prikken over i’et på din indretning – ja, så kan en gulvafslibning sagtens være noget for dig. Men hvad koster sådan en omgang egentlig, og er det dyrt; eller nærmere bestemt: Er det noget, du har råd til?

Vi har talt med Gulvkanonen for at få et indblik i priserne på gulvafslibning.

Desværre er det ikke så enkelt endda. Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind. Når det er sagt, så er der selvfølgelig tommelfingerregler – også når det kommer til gulvafslibning – og Gulvkanonen forklarer, at en traditionel gulvafslibning uden de store udfordringer koster omkring 100 kroner per kvadratmeter.

Hvad påvirker prisen for en gulvafslibning?

Når vi siger, at det koster omkring 100 kroner per kvadratmeter, så er det naturligvis fordi, det er en individuel sag, hvor prisen kan gå både op og ned. Op går den for eksempel, hvis der er mange krummelurer, gulvsliberen skal omkring, hvis der er store ujævnheder, så gulvhøvlen skal findes frem, eller hvis du drømmer om en særligt krævende form for efterbehandling. 

Skal det derimod være billigere end omtalte pris, kræver det, at du har ualmindeligt mange kvadratmeter, der skal slibes, og ikke mindst at det primært er store flader uden for mange hjørner og forhindringer. Har du selv mulighed for at gøre noget af arbejdet, kan det også blive billigere, og så spiller valget af efterbehandling naturligvis også en rolle.

Vil du kende den specifikke pris på en gulvafslibning i dit hjem, kan du med fordel indhente et tilbud hos Gulvkanonen.