Er det dyrt at få slebet sit trægulv?

09 October 2020
Camilla Skøtt

editorial

Det er altid svært at svare på, om noget er dyrt, for det afhænger jo i sagens natur af, hvad man sammenligner med. I denne artikel tager vi et kig på gulvafslibning – vi er nemlig interesseret i at undersøge, hvad det koster.

Som boligejer er det evige spørgsmål: Hvad koster det mon at…. indsæt selv alt det, du gerne vil have lavet. Vi har besluttet os for at kigge nærmere på gulvafslibning, og for at få et retvisende billede af, hvad det koster på tværs af landet har vi undersøgt Gulvkanonen priser – de dækker nemlig hele Danmark med deres gulvservice.

Desværre viste det sig hurtigt, at det var ikke så let endda at finde et svar på, hvad en gulvafslibning koster. Gulvkanonen arbejder nemlig ikke med såkaldt faste priser – de beregner en pris hver enkelt gang de taler med en kunde, og det gør de for at sikre så skarp en pris som muligt. For kunden vel at mærke.

Men hvad så – har vi slet ingen svar på, hvad en gulvafslibning koster. Jo. På en måde. Så læs med efter billedet, og bliv klogere på området.

Prisen for en gulvafslibning

Som nævnt udarbejder Gulvkanonen altid individuelle tilbud, men det betyder ikke, at de ikke kan give os et overslag over, hvad en gulvafslibning koster – det kan de godt, og svaret er, at det som udgangspunkt koster omkring hundrede kroner per kvadratmeter gulv, der skal slibes.

Har du 160 kvadratmeter trægulv, så koster det omkring 16.000 kroner at få det slebet. Herefter skal det behandles med enten olie, lak eller sæbe, og også her er prisen forskellig, da mængden af arbejde samt materialer er det – men regn gerne med omkring halvtreds kroner efter for hver kvadratmeter gulv, der skal efterbehandles. Måske mere hvis du ønsker en behandling med lud inden den rigtige efterbehandling skal gives.