Effektiv og empatisk misbrugsbehandling med Minnesota modellen

02 november 2018
Astrid Pedersen
Effektiv og empatisk misbrugsbehandling med Minnesota modellen

Er en af dine nære eller kære røget ud i et skæbnesvangert misbrug, og vil du gerne sætte en stopper for dette, inden det er for sent? Og vil du gerne bidrage til, at den misbrugsramte kan skabe sig en tilværelse, efter at stoffet eller alkoholen er fjernet fra hans eller hendes liv? Så bør du kontakte et professionelt misbrugscenter, som anvender Minnesota modellen i deres behandling, og få vejledning til tilrettelæggelse af et forløb.

Hvad er Minnesota modellen, og hvordan bruges den til misbrugsbehandling?

Minnesota modellen er en anerkendt behandlingsform, som i begyndelsen udelukkende blev anvendt i forbindelse med alkohol afvænning. Metoden er oprindelig udviklet af AA (Alcoholics Anonymous, eller på dansk: Anonyme Alkoholikere), og siden adopteret af psykiatriske hospitaler for videreudvikling i professionel henseende. Minnesota modellen er videnskabeligt afprøvet med stor succes, og der er evidens for, at mindst 90% af alle alkoholikere, som gennemgår behandlingen, er tørlagte inden for et år. Minnesota modellen er baseret på 12 trins programmet, som du måske kender fra amerikanske film og serier. Behandlingen har således et holistisk fokus, som ikke udelukkende handler om at fjerne den afhængighedsskabende substans fra den misbrugsramtes liv, men også om at skabe helhed i det liv, som følger efter behandlingen – et liv, som skal hænge sammen med arbejde, familie og venner.

Hos Behandlingscenter Søby Park finder du misbrugsbehandling, som baserer sig på Minnesota modellen og dennes særdeles succesfulde principper. Ud over tolvtrins programmet, er særlige evidens baserede terapeutiske arbejdsmetoder fra psykiatrien og kognitions terapien tilføjet behandlingen for at sikre en bred og dybdegående behandling, med afsæt i individets situation og historie. Der arbejdes med traumer og selvværd hos den enkelte, således at det sikres, at fundamentet er på plads førend en ny, stoffri eller tørlagt tilværelse skal bygges op efter endt behandlingsforløb. Du kan læse meget mere om succesfuld misbrugsbehandling med base i Minnesota modellen på behandlingscentersoebypark.dk